½ pohár nagy szemű bulgur (pilavlık)
1 pohár zsírszegény tej
1 csipet só
½ teáspohár zsírszegény tejszín
½ pohár zsírszegény joghurt
2 ek. édesítőszer (nem folyékony, pl. xilit)
1 ek. reszelt narancshéj
2 pohár vegyes erdei gyümölcs
A tejet egy lábasban a csipet sóval felmelegítjük. A bulgurt bő vízzel megmossuk, leszűrjük, majd hozzáadjuk a tejhez, és lefedve puhára főzzük. A tűzhelyről levéve hagyjuk kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tejszínt, a reszelt narancshéjat és az édesítőszert. Beletesszük a bulgurt, alaposan elkeverjük. Az előkészített poharak aljára teszünk a gyümölcsből, erre kanalazzuk a bulguros keveréket, végül a tetejére ismét gyümölcs kerül. Tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo