BL, G-csoport: nem bírt egymással a Besiktas és a Monaco

Történelmi lehetőség kapujában állt a Besiktas a Monaco ellen, hiszen a törökök korábban soha nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből, s most a Monaco ellen egy győzelemmel ezt (a csoport később kezdődő mérkőzésének eredményétől függetlenül is) megtehették volna – más kérdés, hogy nem sikerült, hiszen a meccs 1–1-es döntetlennel ért véget.

A Besiktas szurkolói ismét pokoli hangorkánt generáltak a mérkőzés kezdésére – erről a lipcsei Timo Werner is tudna mesélni… – s a hangzavar csak tovább fokozódott, amikor a 7. percben szemet gyönyörködtető akciót vezetett a hazai gárda, de Danijel Subasic kapuja nem forgott veszélyben.

Az első negyedóra elteltével sikerült a vendégeknek kiszabadulni a törökök szorításából, s Thomas Lemar szöglete után Youri Tielemans fejesét kellett bravúrral védenie Fabri kapusnak.
A folytatásban kimondottan lüktető, izgalmas játék folyt a pályán, még akkor is, ha igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak el a csapatok.

A félidő hajrájában aztán megint Fabrinak kellett védeni: a csereként beálló Sztevan Jovetics passza után Rony Lopes közeli pörgetését hárította, míg a túloldalon Ricardo Quaresma jobbról, jobb külsővel rászúrt lövése jelentett munkát Subasicnak.

A félidő mégis úgy végződött, ahogy kezdődött: pokoli török füttyszóval, miután Adriano eladott labdájára Rony Lopes csapott le, és a hátráló Pepe mellett 18 méterről könnyen a jobb alsó sarokba tekert, 0–1!

A második félidőnek nagy lendülettel ment neki a hazai gárda, és az erőfeszítéseket néhány perc után siker koronázta, amikor Jorge tizenegyest érően húzta el Quaresma lábát, s a büntetőt Cenk Tosun váltotta gólra, 1–1!

Folytatás és tabella

Forrás: www.nemzetisport.hu