Bemutatta keretét az új évadra a török Hatay

A Sopron Basket Euroliga riválisait bemutató körképünkben még csak nagyvonalakban tudtuk vázolni a török Hatay keretét. A klub a minap a hivatalosan felületein hosszú várakozás után közzétette jövő évi összeállítását.

A jól ismert alapcsapatukból Courtney Paris, Katsiaryna Snytsina és Hind Ben Abdelkader szerződés-hosszabbítása a nyár folyamán több felületen is megjelent. A megszűnő YDU-tól a török válogatott Cansu Koksal érkezett. Megszerezték a szlovén válogatott erőcsatárát Marica Gajicot, aki tavaly a Mersin színeiben 14.2 pontos, 12.4 lepattanós átlaggal zárt az Európa Kupában. Kettes posztra pedig egy amerikai légióst hoztak Alexis Jones személyében, aki a WNBA-ben a Minnesota Lynx keretének a tagja. Idén 26 meccsen 3.3 pont, 0.7 lepattanó és 0.9 gólpassz átlaggal zárt. Az egyetemi karrierje többet ígért a profik között, nagy kérdés, hogy ezen a szinten hogyan állja meg a helyét.

Tovább figyelve a névsort láthatjuk, hogy a török magból ekötelezte magát a folytatás mellett Hulya Coklar, Gizem Havare és Merve Haydin. Ők az Euroligában kevesebb lehetőségre számíthatnak, de a hazai sorozatokban már értékes játékperceket kaphatnak. Érdekesnek tűnik viszont, hogy magas posztra hoztak két feltörekvő fiatal török játékost Yeliz Dogan (Urla) és Gizem Basaran (Galatasaray) személyében. Velük itt javulhatnak a variációs lehetőségeik. Katerina Hatzidaki edzőnő valamennyire – főleg a török bajnokikon – tudja majd tehermentesíteni a légiósait.

A legnagyobb fogás kétségkívül Glory Johnson megszerzése. A 191 cm magas 4-es, 5-ös poszton bevethető montenegrói papírokkal rendelkező rutinos magas játékos idén nyáron a Dallas Wings színeiben kereken 8 pontot, 5 lepattanót átlagolt a WNBA-ben. Az elmúlt évadban Európa helyett Kínát választotta, ahol a Kuangtung csapatában hozott össze 19.9 pontos, 11.9 lepattanós átlagot. Érdekes lesz figyelni, hogy a magánéletével kapcsolatban igen sokszor címlapokra kerülő játékos miként találja meg a számításait Törökországban. Amennyiben valós tudásának megfelelően teljesít, még az Euroligában is meghatározó lehet.

Forrás: www.basket.hu