Belépés csak nőknek!

Ebben a cikkben nem egy női klubbot vagy női fürdőt fogunk bemutatni, hanem egy világszínvonalú porcelángyártó céget, melynek egyik gyárában kizárólag női alkalmazottak végzik a feladatokat. Van közöttük, aki porcelánokat dekorál, van, aki csomagol, és olyan is van, aki targoncával pakolja a tonnányi súlyú termékeket.

A Kütahya Porselen 1970 óta állít elő porcelántárgyakat egyre jobb minőségben, és egyre megújuló termékpalettával. Mára 52 országban, illetve Törökországon belül 26 saját működtetésű üzletben, továbbá 200 kiskereskedelmi partneren keresztül árusítják a hidegburkolatokat, tányérokat, csészéket és lakberendezési tárgyakat.

A vállalatcsoport több kisebb cégbe osztotta szét a különböző tevékenységeket. Ezek közül a dekorálásért felelős üzem az, ahol minden egyes dolgozó (összesen 102 fő) a női nem képviselője, a logisztikáért felelős egységben pedig 185 női munkatárs dolgozik.

A társaságban nem csak ez előállítást végzők, hanem vezetők között is magas a nők aránya: az igazgatóság 60%-a, a vezető beosztású munkatársaknak pedig a 43%-a nő.

Minderről Sema Güral Sürmeli az igazgatótanács elnöke számolt be büszkén. Elmondta azt is, hogy a pandémia során is – óvatossági intézkedéseket bevezetve – teljes kapacitással dolgoztak. A társaság kutatás-fejlesztésre eddig a teljes bevétel 2%-át fordította, 2021-től pedig a 3%-át fogja, hogy újabb és újabb termékekkel szolgálhassák ki a vásárlókat.

Képek és információk forrása: haberofisi

Erdem Éva – Türkinfo