Aluinvent-DVTK: Részfeladatok Isztambulban, Zalaegerszeg előtt

Isztambul, Miskolc – Megérkezett Törökországba, az évad utolsó nemzetközi tétmeccsére az Aluinvent-DVTK csapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása Isztambulból.

A női kosárlabda Európa Kupa D-csoportjának 6. fordulójában ma 16.00-tól Isztambulban a török Yakin Dogu Üniversitesi csapata vendége lesz az Aluinvent-DVTK együttese. A továbbjutás szempontjából sem nem oszt, sem nem szoroz egyik gárda számára sem ez a mostani meccs, ugyanis a pályaválasztó együttes már korábban bebiztosította továbbjutását a csoportkörből, az egyenes kieséses szakaszba, ahová a nyolc csoportgyőztes és a nyolc csoportmásodik kerül, míg a Diósgyőr ezen reményei már korábban elszálltak. Az sem kérdés, hogy a törökök első helyen lépnek tovább a kvartettből, ahogy az sem, hogy a DVTK az utolsó helyen végez, az összecsapás tétje annyi, hogy a hibátlan marad-e a Yakin, illetve, hogy sikerül-e a mostani évadban meccset nyernie a nemzetközi porondon a Diósgyőrnek.

Ez utóbbira meglehetősen kevés az esély. Annak ellenére, hogy az egyetemisták együttese hazája bajnokságában, 7 forduló után, a 14 csapatos mezőnyben csak az ötödik helyen áll, és hogy legutóbbi meccsén, pályaválasztóként, hosszabbításban 89-86-ra kikapott a Botas Spor gárdájától. Ugyanis a török bajnokság a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciójába tartozó országok közül az egyik legerősebb, – ha nem a legerősebb, az oroszt megelőzve – ugyanis itt játszik a legtöbb topjátékos.

Maradva a Yakinnál: a török válogatottakon kívül játszik néhány külföldi, illetve honosított légiós, centerhelyen az amerikai-montenegrói Angelica Robinson és az amerikai-török Quanitra Hollingworth, hátvédként a svéd klasszis, Elin Eldebrink, bedobóként az amerikai Tiffany Carson, irányítóként, az immár magyar és amerikai kettős állampolgár, Courtney Vandersloot, és nem utolsósorban a magyar magas-bedobó, Vajda Anna. Utóbbi ugyan nem volt keretben a Botas Spor elleni bajnokin – nem úgy az előtte felsoroltak, akik közül a 26 percet kapott Eldebrink kivételével, mind 40 percnél is többet játszottak vasárnap –, de a múlt heti, Kassán lejátszott Európa Kupa meccsükön szóhoz jutott, a 69-65-re megnyert találkozón 15 perc játéklehetőséget kapott.

Folytatás

Forrás: www.haon.hu