A Trabzonspor tönkreverte a Monacót a Fradi EL-csoportjában

Kép: wikimedia

A török bajnok 4–0-ra verte csoportriválisát, a Fradi továbbra is vezeti kvartettjét az Európa-ligában. A Betis és a Real Sociedad továbbjutott.

A Trabzonspor kiütötte a Monacót. Az első félidő lefújása előtt Sarr öngóljával szerzett vezetést a török bajnok, majd a második félidő első harmadában el is döntötte a meccset.

Vitor Hugo a 49. percben talált be, aztán jött a volt újpesti, Enisz Bardi, aki a tőle megszokott módon szabadrúgásból talált be, a de pontrúgás végrehajtása nem volt rá jellemző: ezúttal laposan vágta be 17 méterről a labdát. A kegyelemdöfést Trezeguet a 69. percben adta meg. Ezekkel az eredményekkel még semmi nem dőlt el a H-csoportban, de a kilenc pont az európai futballtavasz reményét hozta el az Üllői útra.

Az már egyáltalán nem meglepetés, hogy megint tönkre verték a svájci bajnokot: a csoportban nulla győzelemmel utolsó helyen álló FC Zürich öt gól formájában kapott nagy pofont a PSV otthonában. A svájciaknak négyből négy vereségük van, biztosan kiesnek az A jelű kvartettből.

Ami viszont nagy meglepetés, hogy Cristiano Ronaldóval a kezdőjében is szenvedett a Manchester United az Omonia ellen. Egészen döbbenetes volt az angolok fölénye, 34–3 volt a kapura lövések száma. McTominay végül a 93. percben mentette meg a szégyentől az MU-t, és megszerezte a győztes, egyben továbbjutást érő gólt. Lang Ádám végig a pályán volt az Omonia csapatában.

Az Union Berlin is szenvedett a Malmö ellen, azon a meccsen a 89. percben született a gól tizenegyesből. Schäfer András piros lapja miatt hiányzott.

A Lazio tíz emberrel is vezetett a Sturm ellen, az osztrákok a végén egyenlítettek.

Forrás: sportal.blikk.hu