A Szuperliga első női elnöke

Ennek is eljött az ideje! Női elnöke lett a profi futballiga egyik csapatának, a sárga-vörös színekben játszó Kayserispornak (hivatalos nevén: İstikbal Mobilya Kayserispor). Az elnökválasztási folyamat végén jelentették be a meglepő hírt, mellyel Berna Gözbaşı történelmet írt. Az elnökasszony 2019. november végétől nehéz feladatot kapott: a liga táblázatának utolsó helyét elfoglaló focicsapatot kell irányítania és lehetőleg jobb pozícióba hoznia.

Berna Gözbaşı Geliboluban született, de a 90-es évek óta Kayseriben él. Szülei kormányzati ügyintézőként dolgoztak, egyetlen gyermeke a családnak. Berna Gözbaşı 1996-ban végzett az izmiri 9 Eylül Egyetem gazdasági karán, az angol nyelvű üzemgazdász szakon.  Ezután a kayseri Çinkur nevű társaságnál kezdett dolgozni. A londoni fémtőzsdén továbbképzésen vett részt, ahol nemzetközi pénzügyet és árutőzsdei ismereteket tanult. 2001-ben megalapította saját cégét BRN néven, amely külkereskedelemmel foglalkozik. 2001–2006 között számtalan török vállalat külkereskedelmi képviseletét látta el a közép-keleti, a keleti és a dél-afrikai piacokon. 2006-ban belépett a bútorgyártási szektorba. Új cége, a BRN Yatak, ágyak előállításával foglalkozik, és mára 5 földrész 60 országában értékesítik termékeit. Példakép a fiatal üzletasszonyok számára azzal is, hogy a Kayseri Kereskedelmi Kamara első női bizottsági tagja. Emellett édesanya is, két lánya van.

A sportklub életében 3 éve vesz részt. Miután a Kayserispor egyre rosszabbul szerepelt a bajnokságban, új elnök választására került sor. Meglepetésként érte a sportvilágot, hogy egy nő lehet az elnök, de határozottan pozitív a döntés fogadtatása. Óriási sikere lett a közösségi médiában annak a hírnek, ahol az új elnök és a csapat új focistája – a brazil Adryan Oliveira Tavares – átigazolási szerződést ír alá.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

İstikbal Mobilya Kayserispor (@kayserisporfk) által megosztott bejegyzés,

Még nagyobb volt az öröm, amikor a csapat végre nyerni tudott. 2019. december 9-én a Kayserispor – Çaykur Rizespor meccs végeredménye 1-0, Artem Kravets 9. percben lőtt góljával. Hamarosan bejárta a sajtót az a videófelvétel, melyen az elnökasszony bemegy a sportolók öltözőjébe, hogy megköszönje a teljesítményt és gratuláljon a csapatnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

İstikbal Mobilya Kayserispor (@kayserisporfk) által megosztott bejegyzés,

Sok sikert kívánunk az liga első női focicsapat elnökének! Nyomdokaiba lép azoknak – az általunk is bemutatott – nőknek, akik teljesítményükkel a sport világában is történelmet írtak.

Forrás: fanatik.com.tr haberler.com

Erdem Éva – Türkinfo