A kosárdráma utolsó felvonása: az év meccse jön Sopronban

Az év mérkőzés előtt áll a Sopron női kosárlabdacsapata, amely az Euroliga négyesdöntőjébe jutásról dönt. A képlet egyszerű, nincs mit számolgatni, a szerdai csata győztese megváltja jegyét az áprilisi Final Fourra. Sopronban nem győzik hangsúlyozni, hogy a bravúr csak a szurkolóik hathatós támogatása mellett sikerülhet a török sztárklub, a Fenerbache ellen. Kezdés 18 órakor, a meccset az interneten lehet megtekinteni, mivel az ország sporttelevíziói közül egy sem tudta műsorra tűzni a találkozót.

A többi párosítás egyértelműen az esélyesek sikerét hozta, így a címvédő Dinamo Kurszk, a szintén orosz Jekatyerinburg, és a török Yakin Dogu már hátradőlve figyelheti, hogy ki csatlakozik hozzájuk az április 20-22. között megrendezésre kerülő FINAL4 küzdelmei során.

A nyolc kiváló légióssal és török válogatottakkal felálló, „végtelen költségvetésű” török klub a párharc első mérkőzésén szoros küzdelemben elvette a Sopron pályaelőnyét, ám a magyar együttes játékosai nem estek kétségbe, és elképesztő teljesítménnyel legyűrték Isztambulban a riválisukat. Fel is kapta a fejét a bravúrra mind a honi, mind a nemzetközi sajtó, a televízió képernyőjére ennek ellenére így sem sikerült felkerülniük.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu