Meggyűlhet a baja Hollandiának a feltüzelt törökökkel

A szombat esti nyolcaddöntőben jóval komolyabb erőpróba vár a holland labdarúgó-válogatottra, mint a románok elleni 3-0-s diadal alkalmával. Ugyanis ezúttal az osztrákokat legyőző és már-már euforikus hangulatba került törökökkel találkoznak a berlini Olimpiai Stadionban.

Izgalmasnak és taktikai szempontból is érdekesnek ígérkezik a holland–török összecsapás, nem utolsósorban azért, mert Hollandia eddig nagy hangsúlyt fektetett a labdabirtoklásra, míg Törökország az Ausztria elleni meccsen is átadta a kezdeményezés lehetőségét a riválisnak, melyet aztán az ellentámadásokból igyekezett legyőzni. A szombat esti találkozón ezek alapján alapesetben az lehet a forgatókönyv, hogy Ronald Koeman tanítványainál lesz majd többet a labda, Vincenzo Montella, a törökök olasz kapitánya pedig vélhetően azt kéri majd a játékosoktól, hogy a szervezett és masszív védekezésből indítsanak ellencsapásokat.

Ausztria ellen a törököknél többek között a gólpasszt is adó 19 éves Arda Güler korát meghazudtoló érettséggel villogott a pályán, miként Románia legyőzésénél a holland labdarúgás nagy ígérete, Xavi Simmons volt meghatározó a jobb oldalon, előkészítve például Cody Gakpo vezető találatát.
A csoportkörben még visszafogottnak tűnő teljesítményt nyújtó hollandok Románia elleni már komoly fölényben, s végül magabiztos különbséggel tudtak nyerni, a törökök ugyanakkor Ausztria kiejtésével egy mérkőzésre kerültek attól, hogy megismételjék 2008-as szereplésüket és újfent a négy közé jussanak a kontinenstornán.

Részletek>>>