330 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A ŞIŞECAM ÜVEGGYÁR KAPOSVÁRON

Csütörtök délelőtt letették a város keleti iparparkjában a Şişecam üvegcsomagolóanyag-üzem alapkövét. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt.

A török Şişecam csoport kaposvári beruházása 85 milliárd forintból valósulhat meg, amihez a magyar állam 14 milliárd forintos támogatást nyújt. A tervek szerint 2023-ban már elkezdhetik a gyártást, az üzemben 330 új munkahely jöhet létre.

Kép forrása: Gelencsér Attila Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője Facebook oldala

Az alapkőletételen elhangzott, a világ egyik legnagyobb üvegáru-gyártója összesen 14 országban van jelen, termékeit mintegy 150 országba juttatják el éves szinten. Világszerte 22 ezer munkavállalójuk van, az éves árbevétele pedig meghaladja az 1000 milliárd forintot.

Görkem Elverici, a Şişecam vezérigazgatója beszédében kiemelte, a magyarországi jelenlétüket jelentősen meg fogja növelni a kaposvári beruházás. Hozzátette, gazdasági értéket teremtenek a gyárral, ahol csúcstechnológiát alkalmaznak.

A vezérigazgató hangsúlyozta, az üzem segítségével jelentősen hozzá tudnak járulni a magyar exporthoz és a gazdaság fellendüléséhez is, a gazdasági hozadékok mellett pedig munkát tudnak biztosítani a helyiek számára. Fejlődni fog a magyar és a kaposvári gazdaság, valamint a város fejlődéséhez is közvetlenül hozzá tudunk járulni.

Folytatás és videó

Forrás: kaposvarmost.hu