13 országon át hurcolt végig egy kanapét két lány, hogy menekült gyerekeken segítsenek

kanapeKarla és Heli végigstoppolta Európát egy piros bútordarabbal, hogy felhívjákl a figyelmet a menekültproblémára, egyúttal a menekült gyerekek taníttatásának hiányára. A Szabadság hídon, utolsó állomásukon találkoztunk velük.

Magyarország az utolsó állomása annak az útnak, amin két lány egy kanapét hurcolva stoppolt végig 13 országot, hogy pénz gyűjtsön a menekült gyerekek taníttatására. Heli és Karla Törökországban szembesült a gyerekek helyzetével, akik közül sokan évekre kiesnek az oktatásból. Úgy döntöttek, egy őrült túra keretében próbálnak meg segíteni rajtuk. A lányok kedd délután, a Szabadság hídon szervezett pikniken meséltek élményeikről az Artemisszió Alapítvány vendégeként.

Előbb volt a kanapé, aztán jött az ötlet

A 22 éves, olasz Karla Lostrangio és a 23 éves, észt Heli Aomets Isztambulban ismerték meg egymást egy egyhetes kurzuson, áprilisban. Épp a városban sétáltak egy koncertet keresve, mikor egy kidobásra váró, régi kanapét pillantottak meg. Karla szerette volna hazavinni, Heli lebeszélte róla, jobb ötlete támadt.

Folytatás

Forrás: 24.hu