A receptet á la carte-nál találtam, majd’ fél éve. Többször volt is már terítéken, hol ilyen-olyan gyümölccsel, hol natúran, de mindegy is, csak osztani tudom a véleményt: elképesztően könnyű kis édesség.
Hozzávalók egy 18 cm-es piteformához : 2 kisebb tojás csipet só 1 nagy evőkanál xilit/cukor (vagy inkább 2) fél centis gyömbérdarabka fél teáskanál vaníliapor 1 púposabb evőkanál tönkölyliszt (nálam teljes kiőrlésű) 20 dkg sűrűbb natúr joghurt
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá a sóval. A sárgákat keverjük habosra a xilittel/cukorral, majd tegyük bele a vaníliaport, és reszeljük bele a gyömbért is. Adjuk hozzá a joghurtot, lisztet, keverjük simára. A legvégén forgassuk bele a fehérjehabot. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki vékonyan zsiradékkal egy kicsi piteformát, töltsük bele a masszát. Hámozzunk meg 3 kiwit, vágjuk vékony karikákra, majd tegyük a tetejére. Süssük kb. 20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje, és a közepe nem folyós.
A részletek és egyéb receptek>>>punkaa.blogspot
2011-12-05