½ csomag tetszőleges tészta (orsó, masni, kagyló, stb.)
olívaolaj
1 doboz tonhalkonzerv
1 doboz konzerv csemegekukorica
2-3 db kápia paprika
6-8 db csemegeuborka
1 db kígyóuborka
1 szál újhagyma
½ csokor kapor (ha nincs friss, használjunk szárított kaprot)
3 ek. majonéz
só
A kápia paprikát süssük meg egészben forró sütőben vagy serpenyőben, zsiradék nélkül. Ha már kissé szenesre sült a héja, tegyük egy nejlonzacskóba, abban hagyjuk kihűlni. Felhasználás előtt húzzuk le a héját, magozzuk ki, majd vágjuk fel csíkokra.
A csemegeuborkát és a kígyóuborkát kockázzuk, az újhagymát karikázzuk fel. Aprítsuk fel a kaprot, a tonhalkonzervet villával törjük össze. A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki. Szűrjük le, majd forgassuk át 1-2 ek. olívaolajjal.
Amikor már legalább langyosra hűlt a tésztánk, keverjük össze a többi hozzávalóval egy tálban. Ha szükséges, sózzuk meg.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo