1 cs tészta (pl. penne)
3 db uborka
4-5 ek joghurt
5 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
6 ek olívaolaj
Só
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, kifőzzük. Egy tálba öntjük, 2ek olívaolajjal és a citromlével meglocsoljuk. A fokhagymát összezúzzuk, az uborkát lereszeljük. Egy tálban összekeverjük az uborkát, a maradék olívaolajat, joghurtot és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk.
A szószt ráöntjük a tésztára, össze is keverhetjük vele. Meghintjük kevés mentával, paradicsommal, kaporral díszítve tálaljuk. Halak mellé, de más húsokhoz is kiváló köret. Könnyű vacsoraként önállóan is fogyaszthatjuk.
Afiyet olsun!
2014-11-29
Szegedi Ági / Türkinfo