Havuçlu dana yahnisi (Sárgarépás borjútokány) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

500 g borjúhús (pl. lábszár)
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
3 db nagy sárgarépa
4 ek. étolaj
1/2 kk. őrölt pirospaprika
½ kk. őrölt bors
1 kk. őrölt szegfűbors
2 db babérlevél
1 tk. só
1 tk. cukor
2 ek. kukoricakeményítő
2 pohár víz (2 dl-es)

A húst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Meghámozzuk, felkarikázzuk a sárgarépát. Egy fazékban vagy egy nagyobb lábasban feltesszük az olajat melegedni. Rádobjuk a húst, időnként megkeverve pirítani kezdjük. Addig folytatjuk ezt a műveletet, míg a hús alól el nem párolog az összes lé, amit engedett.

Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát, majd amikor már üvegesre dinsztelődött, a fokhagymát is. Egy percig kevergetjük. Ráhintjük a keményítőt és a fűszereket, ezután ráöntjük a két pohár vizet. Beletesszük a sárgarépát is, végül lefedjük, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Rizsköretet ajánlok mellé.


Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo