3 pohár tej (2dl-es)
1 pohár cukor
1 cs vaníliás cukor
5 kanál búzakeményítő
Fahéj, reszelt narancs- és citromhéj
1 doboz (200-250g) sótlan krémsajt (labne peyniri, ennek hiányában mascarpone)
2 ek darált mák
Tetejére dzsem (reçel)
A tejből egy keveset hidegen elveszünk, a többit a cukrokkal feltesszük melegedni. A keményítőt feloldjuk a hideg tejben, majd a meleghez adjuk. Fűszerezzük. Belekeverjük a mákot és sűrűre főzzük.
A langyosra hűlt krémhez hozzáadjuk a krémsajtot, alaposan kikeverjük, poharakba töltjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Tetejét tetszőleges (én meggyet választottam) dzsemmel (reçel-lel) díszítjük.
Afiyet olsun!