2019. szeptember 19.

Gasztro

Gasztro

Csirkemájas piláf – Tavuk cigerli pilav

Hozzávalók: 50 dkg rizs 8 dl tyúkhúsleves 20 dkg olaj vagy vaj 1 hagyma 1 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré 2-3 csirkemáj 4 evőkanál...

Tökfasírozott – kabak mücver

Hozzávalók: 50 dkg gyenge spárgatök liszt ( A túró nedvességétől függő mennyiség) 20-30 dkg tehéntúró 3-4 db. hagyma 2 egész tojás petrezselyem kapor só,...

Yoğurt tatlısı (török édesség)

5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütőpor, 4 tojás. A tojásokat felverem, majd belekeverem a cukor felét és a joghurtot,...

Grízhalva (Irmik helvası)

25 dkg gríz, 17,5 dkg vaj, 10 dkg mandulastift, 40 dkg cukor, 7,5 dl tej, 5 dkg fenyőmag, 10 dkg porcukor. A vajban a grízt,...

Fehérbab piyaz (Kuru fasulye piyazı)

25 dkg fehér bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 2 pfefferoni paprika, fél csokor petrezselyemzöld, 3 keménytojás, 1 doboz fekete olajbogyó, 5 1/2 kávéscsészényi...

Padlizsános kebap (Patlıcan kebabı)

Fél kg kockázott báránylapocka, 2 padlizsán, 2 paprika, 2 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 ek margarin, só, bors, olaj a kisütéshez. A padlizsánokat...

Török sajtos briós

Így első ránézésre azt gondolná az ember, hogy hagyományos kelt tésztából készülnek ezek a ropogós, puha briósok. A tésztát hártya vékonyra lehet nyújtani és...

Sezgin Török Ételkülönlegességek

Sezgin Gökcen 2000-ben nyitotta meg üzletét a Magyar utcában, mely 2012-ben a Ferenc körútra költözött. Az üzletben a muzulmán vallás előírásai szerint kizárólag marha-,...