2019. április 20.

Gasztro

Gasztro

Nar gibi tavuk baget ( Gránátalma-pirosra sült csirkecomb) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb A páchoz: 6-7 ek olívaolaj 1 ek gránátalmaszirup (ennek híján tökéletesen megteszi a balzsamecet) 1 ek sűrített paradicsom (domates salçası) 1 ek joghurt 3 nagy gerezd...

További tejtermékek

Nemrég végigvettük a törökországi sajtokat (utána meg elmentünk sajtot enni). De a boci nemcsak sajtot ad nekünk. Hanem a tejből sok minden más is készülhet....

Gözleme, a török töltött lepény – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 cs. instant élesztő 1,5 pohár langyos víz (a pohár 2dl-es) 1 tk só 4 pohár liszt 10 dkg olvasztott vaj (a kenéshez) Töltelék 1.: 20 dkg darálthús 1 fej vöröshagyma 2...

Soslu tavuk köftesi (Csirkefasírozott mártásban) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 50 dkg darálthús (csirke, vagy pulyka) 1 db tojás ½ főtt, tört burgonya 3 ek búzadara 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek olvasztott margarin 1 kk őrölt pirospaprika 1 kk őrölt...

„A kisvárosi lány, a házi tej és a joghurt esete” – hat év távlatából

Törökországi éveim hajnalán nagy lelkesedéssel kísérleteztem a joghurt otthoni elkészítésével, akkor ezzel a címmel osztottam meg veletek a tapasztalataimat. Egyrészt az motivált, hogy Törökország...

Pırasa kavurması (Pirított póréhagyma) – Szegedi Ági

Hozzávalók (2 személyre): 2 szál póréhagyma 1 szál sárgarépa 1 db kápia paprika 2 ek olívaolaj (nem extraszűz) 1 tk sűrített paradicsom (domates salçası) 1 dl víz 1 kk cukor só, őrölt...

Peynirli katmer tatlısı (Réteges sajtos sütemény, avagy a török túrós rétes) – Szegedi Ági

A sütemény Şanlıurfából származik. Sótlan sajttal (dil peyniri, Hatay peynir) töltik, ami helyettesíthető krémsajttal (labne peyniri) és/vagy a ricottához, illetve a mi túrónkhoz leginkább...

Dolgulu çanak köfte (Töltött köfte-tálka) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g darált hús (én marhahúst használtam) 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db tojás petrezselyem (ízlés szerint) őrölt pirospaprika só, bors, őrölt római kömény zsemlemorzsa A töltelékhez: reszelt sajt 8-10 db kisebb...

Şehzade kebabı (Herceg-kebab) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2-3 db padlizsán 500 g kockára vágott hús (borjú vagy bárány) 2 fej vöröshagyma 3 db paprika 2 gerezd fokhagyma 4 ek étolaj só, bors, őrölt pirospaprika, kakukkfű A szószhoz: 1 púpozott...

Bohça (Manisa) kebabı (Batyus / Manisa kebab) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g kockákra vágott hús (borjú, bárány) 1-2 ek étolaj 1 közepes fej vöröshagyma 1 db közepes paradicsom 2 db paprika 7 ek zöldborsó só, bors, őrölt pirospaprika A palacsintához: 1,5 pohár...