2020. február 26.

Gasztro

Gasztro

Kırmızı biberli tavuk sote (Pirított csirke piros paprikával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 ek. olívaolaj (nem extraszűz) 500 g csirkehús filé (comb vagy mell) csíkokra vágva 3 közepes fej vöröshagyma 3 db nagy kápia paprika (használhatunk kaliforniai paprikát is) 2...

Domates soslu, kaşarlı patlıcan ruloları (Sajttal töltött padlizsántekercsek paradicsomszószban) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 db padlizsán 3 ek olívaolaj 10 dkg reszelt sajt 3 db paradicsom 1 ek sűrített paradicsom (domates salçası) 2 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma Só, bors, őrölt római kömény Újhagyma zöldje A...

Mantarlı tavuk ciğeri (Gombás csirkemáj) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 kg csirkemáj ½ kg gomba 2 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek. sűrített paradicsom (domates salçası) ½ ek. paprikakrém 1 db paradicsom 1 db paprika 4 ek olívaolaj Só, bors, őrölt...

Kömbe – Szegedi Ági

A kömbe Hatay egyik jellegzetes aprósüteménye, ünnepi alkalmakra gyakran sütnek ilyet. Sajátos sütőformája van, ami voltaképpen egy belülről mintásra faragott fakanál.     Hozzávalók: 5 pohár (2 dl-es)...

A hettita konyha különlegességei, kipróbált recepttel

Az ókori indoeurópai nép, a hettiták, i.e. a második évezred elején alapítottak államot Anatóliában, a mai Törökország középső részén. Mákos vörösboros kenyér Fotó: Csibrányi Zoltán I.e. 12....

Baharatlı tavuk budu (Fűszeres csirkecomb) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb (vagy alsócomb, vagy 4 db egész csirkecomb) 1 tk őrölt gyömbér 1 tk kurkuma 1 tk római kömény (egész) 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk...

Ankara gasztro – ASPAVA

Ankara olyan, mint Madonna: az emberek vagy imádják, vagy utálják. A tengerpartról ideköltözőknek nem feltétlenül imponál a nyáron felforrósodó szürke épületrengeteg, a hektikus sofőrök...

Hogyan készül a tahini, és mivel érdemes párba állítani? Több ötletet mutatunk

Ez a már nem is annyira ismeretlen kiegészítő pont olyanná vált, mint a mustár vagy az ecet, mindig van itthon és egyre többet használom,...

Ispanaklı pastırmalı yumurta (Spenótos tojás pastırmával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 4 db tojás 20 dkg spenót 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 szelet pastırma ½ ek. sűrített paradicsom (domates salçası) 2 ek. vaj só, bors, őrölt pirospaprika A spenótot sós...

Köz patlıcanlı tavuk kebabı (Csirkés kebab sült padlizsánnal) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g csirkemell-filé 3 db padlizsán v. 1 ü. sült padlizsán 2 ek. étolaj 1 nagy fej vöröshagyma 3 g. fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek. sűrített paradicsom...