Antalya 10 legjobb strandja

A nyár beköszöntével, amikor a hőmérséklet eléri a 30˚C-ot, a turisták és a helyiek is Törökország déli régiója felé veszik az irányt, mert az ottani strandokon lehet csak kibírni a nyári meleget. A Daily Sabah című török napilap egy csokorba gyűjtötte Antalya tartomány legjobb strandjait. Ezt a listát most mi is bemutatjuk:

Çıralı

Forrás: turkishtravelblog.com

Çıralı az egyik legszebb, eldugott helyen lévő strand a Földközi-tenger partján. Csak egy szikla választja el Olümposz ókori városától, és éppúgy, mint Olümposzon, ezen a helyen is lépten-nyomon a hellenisztikus korból származó romokra és történelmi helyekre bukkanunk. Çıralı híres a „lángoló köveiről” is; ezek olyan természetes tüzek, melyek a hegyoldalban lobbannak fel, a város északi végén.

Adrasan

Forrás: onderer.com

Az Adrasan strand egyike Antalya tartomány rejtett kincseinek. A Kemer közelében található tengerpart jó célállomás lehet azoknak, akik a városi nyüzsgés elől szeretnének elmenekülni. A strand közelében lévő bungalók megfizethető áron kínálják a luxusszállodák kényelmét.

Olympos

Forrás: diveprice.com

Antalya régió déli részén található, az egyik legismertebb strand Törökországban. Főként a fiatal párok és a tinik kedvence. Az Olümposz-hegy lábánál terül el. A közelében ókori romok, régi utak és természeti szépségek várják, hogy felfedezzék őket.

Konyaaltı

Forrás: selsebirtour.com

A Konyaaltı Antalya városközpontjához a legközelebb eső strand. Ingyenes és nyilvános, még októberben is zsúfolt, még olyankor is sokan úsznak a tengerben és napoznak a parton. Ha a városközpontban foglalunk szállást, ez a strand a legjobb választás, ha a Földközi-tengerben szeretnénk egy jót fürdeni.

Alanya Doğu

Forrás: sunsearch.info

A strand Antalya régió keleti részén, Alanyában található, minden évszakban kedvelt úti cél. 40 km hosszú, az Alanya-félszigetnél kezdődik és a part mentén egészen Gazipaşa járásig húzódik.

Lara

Forrás: thomson.co.uk

Egyike Antalya kék zászlós strandjainak. Mivel a városközponthoz közel található, így a helyiek és a külföldi turisták is szívesen látogatják. Lara strandja nemcsak kristálytiszta vize miatt népszerű, hanem aranyló homokos tengerpartja miatt is, és itt rendezik meg minden évben a homokszobor fesztivált.

Patara

Forrás: turkishtravelblog.com

A Patara strand a legszélesebb strand a Földközi-tenger déli partján. 12 km hosszan terül el a fehér homokos part, ezért nem meglepő, hogy 2005-ben a világ egyik legjobb strandjának választották. Kalkan és Kaş közelében helyezkedik el, a monda szerint itt született Apollón isten.

Kleopátra

Forrás: youtube.com

A Kleopátra strand szintén Alanyában található, az egyik legnépszerűbb strand a régióban. A szintén kék zászlós minősítésű tengerpart mindig tele van nyaralókkal. Belépő nincs, mindenki számára nyitva áll.

Damlataş

Forrás: visitalanya.com

A Kleopátra strand keleti részén terül el, az egyik legjobb búvárkodó hely. Itt található a Damlataş-barlang is, amelyet 1948-ban fedeztek fel, amikor a kikötőt építették, és amely ma kedvelt turistacélpont.

Phaselis

Forrás: turkishtravelblog.com

Phaselis nem csak egy strand, de ókori romok is találhatók itt. Tekirovában van, Kemer körzetben, gyönyörű kilátás nyílik innen a teljes mediterrán partszakaszra.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo