Ananaslı Rulo Pasta, azaz Ananászos Rúd – Nushe

Hozzávalók:rulo-ananasli-pasta

3 db tojás
1 teás pohár cukor (török teás pohár, annak híján egy kávéscsészényi)
1 pohár liszt
1 csomag sütőpor
1 fél teás pohár víz
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

6 ek. cukor
2 pohár tej
1 csomag toz krem şanti vagy fél flakon tejszínhab
2 ek. liszt
1 ek. kukoricakeményítő
1 teás pohár tej

Tetejére:

bármilyen ízesítésű lekvár
mandarin és ananász

Elkészítése:

A rúd elkészítése:

A tojásokat és a cukrot egy tálban habbá verjük. Ezután hozzáöntjük az olajat, keverünk rajta egyet, majd hozzáadjuk a lisztet, vaníliás cukrot és a sütőport. Miután jól kikevertük, előkészítjük a tepsit, bele sütőpapírt és vékonyan kiolajozzuk. Beleöntjük a masszánkat és 200 fokon 10 percig sütjük.

Krém elkészítése:

Egy fazékban, alacsony lángon, állandóan kevergetve felfőzzük a tejet, a kukoricakeményítőt, a cukrot és a lisztet. Miután megfőtt, egy kicsit meghűtjük (nem kell teljesen hidegnek lennie, de forró se legyen). Hozzáadjuk a krem şantit vagy a tejszínhabot és habverővel felverjük őket.

A megsült tésztát a tepsiből kivéve megkenjük lekvárral, rászórjuk a feldarabolt ananászt és mandarint, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A tésztát feltekerve hűtőbe tesszük és kb. 1 óra múlva szeleteljük, tálaljuk.

Afiyet Olsun!

2013-06-19
Nushe/turkinfo