Törökország, a kultúrák olvasztótégelye

Repülő szőnyegek, varázslók, szultánok, a gyönyörű hastáncosokkal tarkított világban utazhattunk.

Törökország a legjobb úti cél azoknak a mindenre elszánt utazóknak, akik valami igazán különleges, mesés, a hétköznapitól minden téren eltérő utazásra vágynak.

Összekötő kapocs

Amikor Budapesten felszálltunk a buszunkra már tudtuk, nem nagy áldozat a hosszú utazás, ha arra gondolunk, hogy szereplői lehetünk – ha csak rövid időre is – egy mesének, melyhez minden kellék adott: repülő szőnyegek, varázslók, szultánok, a gyönyörű hastáncosokkal tarkított világban. Isztambul a világ egyik legidősebb városa. Vonzerejét elhelyezkedésének köszönheti: a Boszporusz-szoros két kontinenst választ el egymástól. Isztambul összekötő kapocs Európa és Ázsia között. A Fekete-tenger és az Égei-tenger találkozási pontjánál keveredik egymással a keleti és a nyugati világ. Törökország legnagyobb települése a kultúrák olvasztótégelye.

A nyüzsgő bazárok mellett európai üzletek sorakoznak a kebabárusok és a török kávézok szomszédságában. A világ egyetlen városa, mely a muszlim és a keresztény birodalom központja is volt. Konstantinápoly a Bizánci Birodalom részeként több mint ezer éven keresztül a kereszténység egyik legjelentősebb városa volt. Majd Isztambul néven a török szultánok székhelye lett, az ötszáz éve fennálló Oszmán Birodalom központja.

Törökország fővárosa ugyan Ankara, ám az ország legnagyobb települése Isztambul, amely forgalmas kereskedelmi kikötő és üzleti központ.

Folytatás >>>

Forrás: haon.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here