Pezsgő utcák divat- és gasztroélményekkel – ezért látogass el idén nyáron Isztambulba

Photo by Hüsna Karataş: https://www.pexels.com/photo/interior-design-of-a-mosque-9148476/

A városi kirándulásoknak mindig van egy magával ragadó hangulata, különösen, ha egy olyan nagyvárosba utazunk, ahol rengeteg látnivaló van. Ha idén még nincs ötleted, hova utaznál el szívesen, de sokat nézelődnél, és az sincs ellenedre, ha külföldi az úti cél, akkor válaszd Isztambult. A török város pezsgő kulturális színtérrel, hatalmas történelmi hagyatékkal, csodálatosan ízletes gasztronómiai élményekkel és lélegzetelállító kilátással büszkélkedhet. A kortárs kultúrát az ősi hagyományokkal ötvöző Isztambul divat- és kulturális gócpontnak számít, és ha csak egyszer is ellátogatsz ide, aligha lehetséges, hogy nem vágysz majd vissza.

Látnivalók
Ha Isztambulban jársz, mindenképpen iktass be a programok sorába egy túrát a város leghíresebb látnivalóinak az érintésével. A kirándulást kezdheted például a város történelmi gazdagságának megcsodálásával. Ehhez ideális a Sultanahmet negyed, amely egykoron a Bizánci és az Oszmán Birodalom központja volt. Itt fedezheted fel a város legfontosabb nevezetességeit, mint például a 6. századi Hagia Sophiát a hatalmas kupolájával és a színes márványoszlopaival, vagy az Ahmet szultán mecsetet.

Az Isztambul történelmébe tett betekintés után a város modern és felkapott kerületeit is érdemes megnézned. Közkedvelt városrész például Karaköy, Moda, Balat vagy Fener. A fő piacra tett látogatás szintén kihagyhatatlan elem a tennivalók listáján. Itt ellátogathatsz vintage boltokba, antikváriumokba és kézműves műhelyekbe, miközben kényeztetheted magad egy finom török kávéval vagy teával a hagyományos török kávéházakban.

A várost két tenger veszi körül, ami a fürdőkultúrájában is megmutatkozik. Ha tehát egy kelet gyógyfürdő-élményre vágysz, mindenképpen próbáld ki a hammamok egyikét, és egy masszázst is nyugodtan engedj meg magadnak. Ha pedig már vízről van szó, a Bazilika Ciszternát, más néven az Elsüllyedt palotát se hagyd ki. A késő antik ciszterna ugyanis a város egyik legimpozánsabb látnivalója.

Folytatás és további látnivalók, képek

Forrás: www.bien.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here