Látványa Téged is rabul ejt! Ez a világ legrégebbi bevásárlóközpontja

60 utca, közel 3 ezer üzlet és napi több százezer látogató – ez az isztambuli Nagy Bazár, amelybe egyből beleszeret minden odalátogató.

Igazi kincsekre bukkanhatunk

A bakancslisták előkelő helyén szereplő nevezetességet sokan a világ legrégebbi bevásárlóközpontjának tartják, története egészen a XV. századig nyúlik vissza, ekkor építtette ugyanis II. Mehmet szultán. Ekkor még csak két kupolás raktárépületből állt, majd hamarosan kibővült a környező utcákkal is, amelyeket szintén befedtek, végül mai méretét az 1600-as évekre érte el. Persze, ahogyan ez lenne szokott, a történelem folyamán több negatív esemény is történt vele, tűzvész, földrengés és gazdasági válság, de szerencsére mindig felújították és újjáépítették. Igazi kincseket találunk itt, vásárolhatunk arany ékszereket, antik árukat, fűszereket, szőnyegeket, kézműves és bőrből készült termékeket és ruhaneműt, alkudni pedig szinte kötelező!

Ha még nem jártál a bazárban, de mindenképp szeretnél oda eljutni vagy kellemes emlékeid fűződnek a nevezetességhez, lapozd végig képes összeállításunkat!

Forrás: femcafe.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here