Törökország Égei-tenger partján található termálfürdőit télen is érdemes felkeresni

Törökországban több, mint ezer termálfürdő található, ahol a turisták szellemileg és fizikailag is felfrissülhetnek. Az Égei-tenger partján a tiszta strandok és a kristálytiszta víz mellett több termálszálloda is található különböző korosztálynak, különböző árakon.

Az égei-tengeri régió nyáron a napsütés és a kristálytiszta víz miatt kedvelt a turisták körében, de a téli időszakban is érdemes ide ellátogatni. A legjobb gyógyszállodák İzmir, Denizli és Aydın közelében találhatók, ahol a vendégek mindent megtalálnak, amire nekik és családjuknak szükségük lehet egy téli vakáció alkalmával.

Balçova

A skandináv országokból, különösen Norvégiából érkező vendégek kedvelt üdülőhelye Balçova. A körzet İzmirben található és a trójai háború híres tábornoka, Agamemnon után nevezték el, az írások szerint ezen a helyen gyógyultak meg Nagy Sándor katonái is.

A Balçova termál hotel vezető fizikoterapeutája, Burcu Aplak Arin arról beszélt, hogy a szállodába évente közel 6.000 turista érkezik, közülük kb. 3.000 helyi lakos, akik ortopédiai problémákkal és neurológiai betegségekkel keresik fel őket. A hotel 10 és 20 napos kúrákat kínál, és a téli időszakban a foglalási rátájuk közel 90%-os.

Pamukkale

A Denizliben lévő Pamukkale és Karahayıt a téli időszakban is kedvelt helyek mind a török, mind a külföldi turisták körében, akik a termálhotelek mellett Pamukkale mészkőteraszait is felkeresik utazásuk során.

A Török Hotelszövetség tagja, Gazi Murat Şen arról beszélt, hogy Pamukkaléba télen a termálvíz miatt érkeznek a vendégek, de a térséget egész évben sokan keresik fel az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő pamukkalei mészkőteraszok és Hierapolisz miatt.

Bár télen itt is hideg van, de a termálvíz hőmérséklete még akár 36 ˚C is lehet, így nem is lehet érezni, amikor a kinti levegő hőmérséklete 0˚ C alá süllyed.

A Karahayıt régióban lévő egyik gyógyszálloda vezetője szerint november és február vége között érkezik hozzájuk a legtöbb vendég pihenni, üdülni és még gyógyulhatnak is, miközben élvezik a kellemesen meleg hőmérsékletet, míg kint hideg van.

Germencik

Germecik és Buharkent Aydın tartományban találhatók és ugyanolyan népszerű üdülőhelyek, mint Kuşadası és Didim. Ez utóbbi két települést nyáron keresik fel a turisták, ellenben Germecikkel, ahová télen érkeznek. Ezekbe a szállodákba főként orosz vendégek látogatnak, de törökök és más külföldiek is szívesen jönnek ide. Az itteni termálvíz ortopédiai problémákra, narancsbőr ellen és vesekő ellen is nagyon jótékony hatással van.

A Daǧ termálhotel 122 szobával várja a vendégeket. A szálloda foglaltsága a téli időszakban hétköznap 80%-os, míg hétvégén teljesen tele van. A szálloda igazgatója 30%-os vendégszám-növekedésről számolt be az előző évhez képest.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here