Még menőbb lett minden luxusvonatok atyja

orient

Luxusvonatból akad jó pár a világon, de azért az Orient Express mindig különleges lesz közöttük, hiszen a Királyok Vonatát (és a Vonatok Királyát) az is ismeri, akit egyébként nem érdekel a műfaj.

Mióta 1883-ban először indult útnak Párizs és Isztambul (akkor még Konstantinápoly) között, az Orient Express legendája semmit nem halványult. A legenda egy jelentős része a fantasztikus gasztronómiai lehetőségeknek volt köszönhető, hiszen olyan korszakban nyújtott magas színvonalú szolgáltatást, amikor az étkezőkocsik még jórészt ismeretlenek voltak.

A fejlesztés persze ezen a téren sem állt le, az azóta már Velencéből induló expressz például tavaly egy nagyon elegáns új pezsgőbárt kapott, a kínálatban szerepel Taittinger, Laurent Perrier Rose és Louis Roederer Cristal is, mindez Lalique kristály jegesvödrökben.

orient2

A Velence és London közötti utakon foglalhatunk pezsgős reggelit, finomabbnál finomabb péksüteményekkel, füstölt lazaccal, tojással – mindezt pedig a svájci tavakkal és hegyekkel a háttérben fogyaszthatjuk el.

Míg tavaly csak a menüt választhattuk, idén külön étkezőkocsit is varázsoltak hozzá, méghozzá egy, az 1920-as évekből felújított vagon képében. Itt aztán már van pezsgőbár koktélokal és kaviármenüvel, különféle szendvicsek és még sorolhatnánk.

orient3

A Velence Simplon-Orient-Express szezonálisan közlekedik, a legnépszerűbb út az egyéjszakás az olasz város és London között, de legalább évente egyszer lefutja a klasszikus Párizs-Isztambul viszonylatot is.

Forrás: hataratkelo.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here