Kirándulás hóesésben

Mi a legjobb a télben és a havazásban? Természetesen az utazás, különösen az olyan helyekre, ahol hóesésben igazán különleges látvány tárul a szemünk elé.

Gölcük és Abant nemzeti parkjai ezek közé tartoznak. Akik idelátogatnak, elmenekülhetnek a  városi nyüzsgésből és élvezhetik az anyatermészet nyújtotta csodás kilátást.

Forrás: commons.wikimedia.org

A Gölcük Nemzeti Park Bolu központjától 13 kilométerre található. Évente több ezer látogató érkezik ide, és amikor leesik a hó, nemcsak a természetjárók, de az amatőr fotósok is szívesen keresik fel. A látogatók körbesétálhatják a tavat, de piknikezhetnek is a parton, étkezés közben pedig megcsodálhatják a hólepte tájat. Emellett a fotózás szerelmesei számára remek lehetőség nyílik felfedezni és lencsevégre kapni a fehérbe öltözött természet csodáit.

A Bolutól 35 kilométerre fekvő Abant-tó szintén a kirándulók kedvelt úticélja. Ide főként az Ankarában és Isztambulban élők járnak, akik akár több napot, egy hétvégét is eltöltenek a környék valamelyik szállodájában, élvezik a csendet és a nyugalmat Törökország egyik legszebb vidékén.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here