Egyre többen látogatják a Ballıca-barlangot

Forrás: commons.wikimedia.org

A Tokatban található Ballıca-barlangot úgy lehetne leírni, mint a természet csodáját. Népszerű az asztmás betegek között, mert itt megfelelő az oxigénszint és gyógyító a légkör.

Az anatóliai Tokat tartományban található Ballıca-barlang, vagy más néven İndere egy többszintes barlang, a bejárat felett 2, míg alatta 5 szint helyezkedik el, ahogy erről a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium honlapja is beszámol.

A szinteken kisebb tavakat, pocsolyákat, kiszáradt medencéket is találhatunk, sőt még egy nagyobb tavat is. A sár és a nedves agyag miatt nehéz ide felmászni és innen leereszkedni is.

A barlang népszerű függőcseppkőiről, a ritka földtani képződményeiről. A cseppkőképződés közel 3.4 millió évvel ezelőtt indult meg és még ma is tart. Az İndere egy 1085 méter magas hegyen található. A barlangrendszer több barlangrészből tevődik össze, melyek mind látogathatók: Havuzlu, Büyük Damlataşlar, Çamurlu, Fosil, Yarasalı, Çöküntü, Sütunlar, Mantarlı és Yeni.

 A barlangnak vannak olyan részei is, amelyeket még nem nyitottak meg a látogatók előtt, vagy még nem tártak fel.

A hely nagyon fontos Tokat turizmusa szempontjából. A Ballıca-barlangot 2013-ben 55.000, míg 2014-ben 70.125 ember látogatta meg.

A barlang segít az asztmában szenvedőknek, mert a levegőjének gyógyító hatása van. A tartomány turisztikai szakemberei egy asztmásokat segítő egészségközpontot szeretnének itt létrehozni. Reményeik szerint a hely idővel még népszerűbbé válik, mert azt asztmában szenvedők itt megtalálhatják a gyógyírt betegségükre.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here