A török Provance: ispartai levendulák vonzásában

Isparta Törökország legnagyobb levendulamezőinek otthona és igazi turistaparadicsom mind a helyi, mind a nemzetközi látogatók körében. A hely vonzerejét leginkább híres virágainak köszönheti. Az ispartai levendulavölgy, amely sokak szerint a francia Provence-t idézi, óriási területeivel Törökország legnagyobb levendulatermelőjének számít.

A levendulás olyan népszerűvé vált a közösségi médiában, hogy ma már ezrek vetik bele magukat az illatos lila rengetegbe egy-egy szép kép kedvéért. A szezon azonban lassan a végéhez közeledik, ezért számos turista most igyekszik elcsípni a lila tenger utolsó pillanatait az elhalványulás előtt:

Aylin Şafak – aki Fethiyéből érkezett a városba – elsősorban a gyönyörű instagram-képek miatt szánta rá magát az utazásra. Nem okozott neki csalódást a látvány, később azt mesélte, nagyon megéri elutazni ide és élőben is megcsodálni a területet:„mindenkinek látnia kellene az elvirágzás előtt a mezőket” – mondta.

Songül Köksald a hétvégére utazott Ispartába és igazán lenyűgözte, hogy bármerre néz, mindenfelé csak a gyönyörű lila virágok veszik körül.

Yusuf Akçakol pedig Denizliből érkezett megcsodálni a tájat. Már hosszú ideje figyelemmel kísérte a levendulamezőkről készült posztokat, de most végre saját szemével gyönyörködhetett a virágözönben.

Forrás: Daily Sabah

Csehi Anna – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here