Hozzávalók: 2 evőkanál fenyőmag 2 evőkanál kapor (apróra vágott) 1 fej vöröshagyma 1 halkocka 25 dkg filézett halhús 1 tojás 12 evőkanál zsemlemorzsa 4 evőkanál majonéz 1 citrom (reszelt héja) 1 csipetnyi ôrölt fahéj
Elkészítés: A fenyőmagot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd tálba szórjuk, és kihűtjük. A halkockát 5 dl vízben feloldjuk, felforraljuk, és beletesszük a halat. 5 percig pároljuk, majd levesszük a hal bőrét, és kiszedjük a gerincét. A filét a fenyőmaghoz adjuk, beletesszük a tojást, 2 evőkanál morzsát, a majonézt, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a citromhéjat, a fahéjat, a borsot, és robotgéppel összedolgozzuk. 8 golyót formálunk a masszából, és a maradék morzsában meghempergetjük.
Az olajban 3-4 darabonként megsütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük. A salátaleveleket kis tányérokra osztjuk, elrendezzük a golyókat, és kaporral díszítjük.
2010-09-28