Tahinli patlıcan ezmesi (Padlizsánpüré tahinivel) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

5 púpozott ek. sültpadlizsán-püré
1 ek. tahini
1 gerezd fokhagyma
1 tk. citromlé
1 ek. joghurt
Só, bors, őrölt római kömény
1 ek. olívaolaj

Amennyiben van üveges sült padlizsánunk, használjuk azt, ha nincs, süssünk meg 2 db padlizsánt jó szenesre, hűtsük ki, húzzuk le a héját, aprítsuk fel. Zúzzuk össze a fokhagymát, adjuk hozzá. Tegyük bele a tahinit, pürésítsük egy botmixer segítségével. Sózzuk, fűszerezzük, legvégül keverjünk el benne 1 ek. joghurtot. A tetejét meglocsolhatjuk olívaolajjal. Reggelire, vacsorára kenyér vagy pirítós mellé kínáljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo