Hozzávalók * egy csomag háromszög alakú yufka tészta (lapos, kovásztalan tésztalap, kapható török élelmiszerboltban) * túró * petrezselyemlevél * olaj a sütéshez
Elkészítés A tésztát kivesszük a csomagolásból, ujjbegyünket vízbe mártva kissé megnedvesítjük, hogy ne törjön, mikor feltekerjük. A túrót jól elkeverjük egy kevés, finomra vágott petrezselyemlevéllel (szárított is lehet), majd a háromszögletű tésztalevél hosszabbik végétől körülbelül két ujjnyira egy-két kiskanálnyi túrót helyezünk el, középre igazítva. A tészta széles alját felhajtjuk, hogy takarja a tölteléket, majd a háromszög két oldalát is befelé hajtjuk (hogy a töltelék ne folyhasson ki sütéskor), ezt követően a széles vége felől elkezdjük a háromszög csúcsa felé betekerni. Szorosan tekerjük, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, és hogy kecses „szivaralakja” legyen, mire feltekerjük. Az így elkészült tekercseket forró olajban aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, mert a yufka tészta nagyon vékony, így hamar megsül! A tészta nedvesítésekor vigyázzunk, hogy ne ázzon át, mert akkor a töltelék sütéskor átszakítja. Fogyasztható előételként és főételként is. Forrás: Wikipédia