200 g darált hús
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1 ek. liszt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 kk. bors
1 csipet finomra vágott petrezselyem
3 ek. zsemlemorzsa
½ kk. őrölt római kömény
só
A sütéshez és a zöldségek dinszteléséhez:
étolaj
A póréhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. 2 ek. olajon megdinszteljük a zöldségeket, kb. 10 percig. Ezután félretesszük hűlni. A kihűlt zöldségeket a többi hozzávalóval együtt tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük, majd tetszés szerint gömbölyűre vagy oválisra formázzuk a vagdaltakat. Étolajban, közepes lángon mindkét oldalon átsütjük.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo