1 kg kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
1 kávéscsésze olívaolaj
1 kávéscsésze gránátalma szirup (nar ekşisi)
Őrölt piros paprika
Só
½ csokor petrezselyem
A paprikát sütőben, serpenyőben vagy roston megsütjük. Még forrón nylonzacskóba tesszük, hogy a gőzben igyekezzen megválni a héjától. Ezután meghámozzuk, kicsumázzuk. Kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A paprikacsíkokat az ujjunk köré tekerve rózsákat formázunk, melyeket tálra teszünk.
A fokhagymát összezúzzuk, hozzákeverjük az olívaolajat, gránátalma szirupot, sót és a pirospaprikát, mely ízlésünknek megfelelően csípős is lehet. Az öntettel meglocsoljuk a paprikarózsákat, végül petrezselyemlevéllel díszítjük.
Afiyet olsun!