Kâğıtta levrek buğulama – papírban sült tengeri süllő – Szegedi Ági

Kagitta levrek bugulama 2.Hozzávalók:

1 db filézett tengeri süllő (bármilyen tengeri halfiléből jó)
1 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
5-6 gyöngyhagyma v. 1 nagyobb fej vöröshagyma
4-5 db gomba
2-3 szelet citrom
1 babérlevél
1 ek olívaolaj
1 ek citromlé
1 ek vaj
1 ek paradicsompüré 2 ek vízzel hígítva
1 csipet durvára őrölt bors
Só, bors
Zsírpapír

A halfilét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével. A papírt megkenjük az olajjal, ráfektetjük a halat. Tetejére halmozzuk a hámozott, szeletelt, hagymát, paprikát, paradicsomot, gombát. Rátesszük a tetejére a babérlevelet és a citromszeleteket. Apró darabkákban rátesszük a vajat, megszórjuk a durvára őrölt borssal, majd meglocsoljuk a hígított paradicsompürével. A papírt összecsomagoljuk, oly módon, hogy a lé ne tudjon kifolyni. Tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha több darab halfiléből készítjük, mindegyiknek külön papírbatyut készítünk. Tálaláskor a babérlevelet eltávolítjuk.

Afiyet olsun!

2014-07-06
Szegedi Ági /Turkinfó