4db kisebb cukkini
1,5 pohár liszt (2,5dl-es pohárral)
3db tojás
½ cs kapor
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Olaj a sütéshez
A joghurt szószhoz:
4dl joghurt (török v. görög)
3 gerezd fokhagyma
1/2cs kapor
1cs petrezselyem
Só, bors, menta
A cukkiniket meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a sóval, borssal. A fokhagymát összezúzzuk, a kaprot finomra vágjuk. Hozzáadjuk a felvert tojáshoz., mint ahogy a sótól levet eresztett cukkinit is, kicsavarva. Legvégül a lisztet keverjük bele.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, amibe evőkanál segítségével beleszedjük a keveréket, majd aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük. Fokhagymás joghurtszósszal, forrón (vagy akár hidegen) tálaljuk.
A szószhoz a fokhagymát összezúzzuk, finomra vágjuk a kaprot és a petrezselymet, végül a fűszerekkel és a sóval együtt a joghurthoz keverjük. Kevés zöldet hagyunk díszíteni a tetejét is.
Szegedi Ági / Türkinfo