1 egész csirkemell
½ vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt pirospaprika
só, bors, köfte fűszerkeverék – ennek híján őrölt római kömény, kakukkfű, koriander, menta (ízlés szerint)
½ pohár (a pohár 2 dl-es) zsemlemorzsa
0,5 dl étolaj
nyársak
A csirkemellet ledaráljuk, de robotgéppel is pürésíthetjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az olajat, sózzuk, fűszerezzük. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, majd ezt is a húsos masszához keverjük. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A húst hosszában nyomkodjuk rá a nyársakra úgy, hogy a két vége szabadon maradjon – így könnyebb lesz megfogni.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 170°C-on, időnként átforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, salátával tálaljuk. A hagymasaláta jól illik mellé.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo