Borban pácolt bárány

Hozzávalók: 50-60 dkg tisztított báránycomb, 1 dl édes fehérbor, 2 dl víz, 3 padlizsán, só, bors, 3 paradicsom, 5 ek. vaj, 2 zöldhagyma, 1/2 gerezd fokhagyma. borbankebab

Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A combot felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. A padlizsánt lemossuk, és leszárítjuk, majd vajon megsütjük.

A visszamaradt vajon 2 percig sütjük a húst, majd kiszedjük, és beletesszük a hagymákat, megpároljuk, rátesszük a paradicsomot és a padlizsánt. Utána a húshoz adjuk. Fűszerezzük, majd a borral és a vízzel felengedjük, és lefedve lassú tűzön 2 órát főzzük. Rizzsel tálaljuk. Afiyet olsun! Elif

2011-03-18