60 dkg bárányhús (borjú is jó)
6 dkg vaj/margarin (v. olívaolaj)
15 dkg gyöngyhagyma
3db nagyobb paradicsom
2db zöldpaprika
15dkg zöldbab
1 kisebb cukkini
½ csésze zöldborsó
2db nagyobb burgonya
1db sárgarépa
2 ek. paradicsompüré
Pirospaprika, só, bors
1 csokor kapor
A felkockázott húst a felforrósított vajon/margarinon megpirítjuk. Meghámozzuk a paradicsomokat és kockákra vágva hozzáadjuk a húshoz. A zöldpaprikát szintén rádaraboljuk. A szokásos vöröshagyma helyett ezúttal hámozott, egészben hagyott gyöngyhagymákat, vagy apróbb mogyoróhagymákat használunk. Amikor már magától is kezd szaftossá válni az étel, beleöntünk másfél pohár vizet és hozzáadjuk a zöldbabot. Paradicsompüré, só, bors – más fűszerezést nem igényel. A hús puhulásakor további zöldségekkel gazdagítjuk, ami ez esetben a kockákra vágott cukkini, valamint a zöldborsó. Végül az apró kockákra vágott sárgarépát és a burgonyát tesszük bele és szépen elfőzzük a levét – ezalatt a zöldségek is megpuhulnak.
A teljes íz orgia eléréséhez tálaláskor finomra vágott kaporral hintjük meg. Önmagában is adhatjuk, de köríthetjük rizzsel vagy bulgurral is.
Afiyet olsun!
2014-01-18
Szegedi Ági /Turkinfó