Hozzávalók:
3-4 db cukkini
4 ek. olívaolaj
1 tk. sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
½ csokor kapor
1 db kockacukor
Só, bors
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is meghámozzuk, előbbit apró kockákra vágjuk, utóbbit összezúzzuk.
Egy lábasban feltesszük melegedni az olajat. Rádobjuk a vöröshagymát, üvegesre dinszteljük. Ekkor mehet rá a fokhagyma is, melyet addig pirítunk, míg érződni kezd az illata. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig tovább pirítjuk.
Beletesszük a cukkinit is a lábasba, a tűzhelyet alacsony fokozatra (kis lángra) állítva addig pároljuk, míg a kiengedett leve el nem fő. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót, a borsot és a kockacukrot. Lefedjük az edényt, és alacsony fokozaton (kis lángon) főzzük, amíg a cukkini megpuhul. A tetejét finomra vágott kaporral hintjük meg.
Hidegen előételként, melegen rizzsel fogyasszuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo