Hozzávalók:
1 csipet cukor
pár csipet só
1 vöröshagyma
ízlés szerint bors
1 babérlevél
10 dkg lencse
1 paradicsom
60 dkg burgonya
2 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt kömény
1 cukkini
Elkészítése:
Áztassuk be a lencsét pár percre, majd a babérlevél és a kömény hozzáadásával főzzük puhára. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel karikára, és főzzük meg.
Vágjuk fel a hagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, fokhagymát, és pirítsuk meg. Keverjük bele a felszeletelt paradicsomot , a paradicsompürét, és öntsük fel kevés, nagyjából 1 deci vízzel. Fűszerezzük egy csipetnyi sóval és cukorral. Főzzük puhára a cukkinit, majd keverjük hozzá a megfőtt lencsét.
Rétegezzük a burgonya felét egy jénai tál aljára, kanalazzuk rá a paradicsomos, lencsés szósz felét. Újból kerüljön rá burgonya, majd a szósz. Öntsünk alá kevés vizet (fél decilitert). Tegyük forró sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor locsoljuk meg fokhagymás joghurttal.
Tipp: nagyon finom, ha sütéskor sajttal is megszórjuk.
2014-07-20
http://www.nlcafe.hu