Török kávé – a vérbeli kávésoknak

turkish-coffee-turkey-traditionalHozzávalók:
víz,
őrölt kávé,
kockacukor.

Elkészítés:

Egy egyszerű, fém kávékiöntő edénybe tegyél annyi szem kockacukrot és teáskanál finomra őrölt kávét, ahány személynek készíted. Adj hozzá ugyanennyi – kis – csésze vizet és egy kiskanállal keverd össze. Tedd főzőlapra, kis lángon forrald fel. Amikor már habzik, a habot óvatosan öntsd le majd újra forrald fel a kávét. Öntsd kis kávéscsészékbe.

A kávé elfogyasztása után a törökök megvárják, míg kihűl a zacc, majd a csészealjat ráborítják a csészére, megfordítják, és a csészében maradt zaccból jósolnak!

A kávét cukor nélkül is lehet főzni. A törökök általában már nem tesznek cukrot a kávéba annak elkészülte után, és sem tejet sem tejszínt nem fogyasztanak hozzá

2012-09-25

http://napkavehaz.hu