Szeretettel hívjuk 2016. november 25-én 10 órára a TÖRÖK ELEMEK A MAGYAR NÉPI KULTÚRÁBAN az UNESCO Török Nemzeti Bizottsága és az Európai Folklór Intézet néprajzkutató projektje Konferenciájára az Ifjúsági Ház emeleti termébe (Karcag, Püspökladányi u. 11.)
Program:
10.00: Dr. Hoppál Mihály az UNESCO projekt vezetője köszönti a konferencia résztvevőit.
A konferencia megnyitója: Dr. Hóvári János nagykövet, Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit (MANK) főigazgatója
10.30: Dr. Bartha Júlia: Közös pontok a törkök-magyar táplálkozási kulturában
11.00: Dr. Bathó Edit: Dzanfeda, csincsa, góhér. A jászberényi szőlőtermesztés történemlékei
11.30: Bán Andrea: A fűszerek szerepe a magyarsági törökök táplálkozásában
12.00: Dr. Somfai Kara Dávid: Egy anatóliai tatár falu identitása és hagyományos ételei
12.30: Zárszó: Dr. Hoppál Mihály néprajzkutató, a program vezetője
A konferencia minden résztvevőjét kérjük, tartson velünk egy baráti ételkóstolóra, ahol a fő menti a Hungarikum védjegyet viselő: karcagi birkaparkölt, és egy finom pásztorétel: a fordított köleskása
Forrás: www.derynekarcag.hu