Szuper vékony török pizza, avagy lahmacun: fűszeres hús borítja

Forrás: commons.wikimedia.org

Ha a pizzarajongók táborát erősíted, adj egy esélyt a török változatnak is, a paprikás-húsos ragu és a tészta aránya pont tökéletes.
A török pizza csak rokonságban áll az olasz klasszikussal, igaz, hasonló kelt tésztája van, a lahmacun esetében szó sincs üresen maradt, pufi tésztaszélről, a fűszeres, gazdag feltét az egész alapot befedi.

Számtalan receptje kering az interneten, egyes változatok paradicsommal készülnek, mások chilivel, megint mások olyan melegítő fűszerekkel, mint a fahéj vagy a szegfűbors. Ami közös mindben, az a paprika, amelyből kaliforniai kerül a feltétbe, de krém formájában is helyet kap benne.

A lahmacunt vékonyra kell nyújtani, de vigyázz, mivel magas hőfokon sül, mint az olasz pizza, ha papírvékony, könnyedén megéghet. Nagyjából 22-25 centis körökké nyújtsd ki a tésztát.

Tovább a recepthez

Forrás: sobors.hu