5-6 db közepes burgonya
1 tojás
fél csokor petrezselyem
fél csokor zöldhagyma (újhagyma)
3 evőkanál liszt (lehet hogy egy kicsit többre is szükség lesz)
só, fekete bors, pirospaprika
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyákat hámozás után felkockázva megfőzzük. Melegen összetörjük, de fontos, hogy ne pürésítsük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojást, a finomra vágott zöldhagymát és petrezselymet, a lisztet, valamint a fűszereket. Ha a keverék lisztet „kíván”, adjunk még hozzá. Ezután kis kerek, de kissé lapított formájú gömböket készítünk és forró olajban kisütjük. Ha formázáskor a gömb ragadna a kezünkhöz, lisztezzük be a kezünket.
Ízlés szerint adhatunk a masszához fehér sajtot és kaprot is.
Afiyet olsun!
2013-03-10
Nushe