
Ízek, illatok az oszmán korból: Saygın Ersin: Az Ízek Szultánja – könyvbemutató és ételkóstoló
„Ez a lenyűgöző regény egy szóról szóra végigízlelhető lakoma.”
(New York Journal of Books)
Mire képes egy étel? A fokhagyma orvosság, vagy inkább átok? Mi a neve a friss kenyér illatának? Elfeledteti-e a fájdalmat egy pohár serbet? Mely csillag vagy bolygó rejlik egy ételben?
Saygın Ersin kultikus regénye a Topkapı Palotából indul egy páratlan tehetségű mesterszakács útját követve, aki ízeken és illatokon keresztül hódítja meg az emberek szívét.
A magyarul nemrég megjelent kötetről és a fordítás kulisszatitkairól Nagyillés János, a Szegedi Tudományegyetem oktatója beszélget a fordítóval, Schmidt Szonjával és Szabó Piroska szerkesztővel.
A bemutatót Nagyillés János jóvoltából oszmán-török ételkóstoló kíséri, hogy az olvasók szó szerint is megízlelhessék a történetet.
Birlik Magyar-Török Kapcsolatokért, Kultúráért és Barátságért Egyesület eseménye
Nemzetiségek Háza Szeged
2025. november 13., csütörtök, 18:00 óra
Forrás: facebook



























