6 db hegyes zöldpaprika
Étolaj a sütéshez
4 db kisebb, vagy 2 db nagyobb paradicsom
1 tk paradicsompüré (domates salçası)
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Só
A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd a felforrósított étolajon megsütjük. A paradicsomokat – előbb pár pillanatra forró, azután jéghideg vízbe mártva – meghámozzuk, lereszeljük. Külön edényben feltesszük az olívaolajat, melyen kissé megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Összekeverjük a paradicsompürével, kb. egy percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a lereszelt paradicsomot, megsózzuk. Amennyiben túl savasnak találnánk a paradicsomot, leheletnyi cukorral tompíthatjuk. Összefőzzük.
A sült zöldpaprikákat egy tálon karikába hajtjuk, közepükbe halmozzuk a mártást. Melegen, hidegen, önmagában (kenyérrel), vagy akár köretként is fogyasztható.
Afiyet olsun!