Hozzávalók (mércének 2dl-es poharat használtam):
125g szobahőmérsékletű margarin
½ pohár joghurt
½ pohár étolaj
1 tojás (a sárgája a kenéshez)
3,5-4 pohár liszt
1cs sütőpor
1tk só
1 tk cukor
1cs kapor
1cs Feta v. krémfehér sajt (beyaz peynir)
Szezámmag (esetleg çörek otu)
A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sütőport, cukrot és a sót. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a liszthez adjuk. A kapor kivételével minden egyebet is hozzáadva puha, ruganyos tésztát gyúrunk, végül belegyúrjuk a finomra vágott kaprot is.
A sütőt 180°-ra előmelegítjük. A sajtot villával összetörjük. A tepsit margarinnal kikenjük. A tojás sárgáját kissé kikeverjük. A tésztából kb. mandarin nagyságú kis golyókat formálunk, közepébe teszünk a sajtból, majd visszagömbölyítjük. A tepsiben hagyunk köztük egy kis helyet, mert nőnek valamennyit sülés közben.
Tetejüket megkenjük a tojás sárgájával, meghintjük tetszőleges maggal, majd pirulásig sütjük.
Szegedi Ági / Türkinfo