4 db nagyobb burgonya
3 ek olívaolaj
3 kk só
1-2 ek citromlé
2 kk pirospaprika és/vagy paprikapehely (török boltban kapható, lehet ısot is)
2 kk szárított menta
2 kk sumak (szömörce)
1 ek margarin
A még fűszeresebb ízeket kedvelők tehetnek bele 1 kk őrölt borsot és 1 kk őrölt római köményt is.
A burgonyákat héjában megfőzzük, majd, miután meghámoztuk, kockákra vágjuk. Hogy a salátát zamatosabbá tegyük, egy evőkanál margarinon pirítsuk meg egy kicsit, folyamatosan rázogatva a serpenyőben.
Elkészítjük az öntetet – az olívaolajhoz adjuk a citromlevet és az összes fűszert, alaposan elkeverjük. A langyosra hűlt burgonyát összeforgatjuk vele, hidegen tálaljuk. Könnyű önálló fogásként, de húsok köreteként is adhatjuk.
Szegedi Ági / Türkinfo