Törökország, egy kis étkezési beszámoló az „all inclusve” ellátásról.

bodrum2Mivel All inclusve ellátásban voltunk, ezért a szállodában nem volt gond az étkezés. Hacsak az nem mikor túl ettük magunkat. Másodszor voltunk All inclusive ellátásban, de szerintem nem szabad ilyenbe menni. Először is azt hisszük mivel már úgyis fizettünk, ezért annyit ehetünk, amennyit akarunk és mindent ki kell próbálni. Sajnos ennek több a hátránya, mint az előnye. Mivel mindent összeeszünk, amihez természetesen nem vagyunk hozzászokva, ezért a gyomrunknak nem biztos, hogy ez a legjobb nyaralás. Egy-két nap után pedig már ránézni sem tudunk a sok kajára és az addig igen finomnak tartott étkek, már egyáltalán nem kívánatosak. Érdemesebb módjával eszegetni és nem mindent egyszerre. Ráadásul nálunk a szállodában igen sok zöldséget és igen kevés húst adtak enni. Én ugyan elvagyok hús nélkül, de most azért még nekem is jól esett néha egy-egy finom húsos étel, ami általában csirke volt, néha borjú. Sertést nem esznek és azon a részen kevés a hal, így azt sem nagyon, és ezért tengeri herkentyűket sem. A zöldségeik viszont nagyon finomak és a török rizs is. Rengeteg nagyon finom édességük van és a reggeli péksüteményeik is kiválóak. Gyümölcs mindig volt. Általában dinnye, néha körte, és a legfinomabb a narancs, ami amilyen csúnyákcsának nézett ki, olyan édes volt. Alapjában minden nagyon finom, de vigyázni kell a mennyiséggel. Ráadásul a fakultatív programokban is benne volt az étkezés, ilyenkor pedig hiába fizettél be a szállodában, nem tudtad kihasználni. Többször fogyasztottunk máshol ebédet, sőt vacsorát is, illetve egyszer még a reggelit sem a szállodában ettük meg. Fakultatív programoknál érdemes kipróbálni az idegenvezetők által ajánlott finomságokat is. Így próbáltam ki a mézes-mákos joghurtot, ami Dinarnál egy helyi jellegzetes édesség. Manavgatnál a fagyit, amihez csak egy mutatvány árán lehetett hozzájutni (a mutatványt az eladó mutatta be, nem mi), illetve a török palacsinta, ami kissé más, mint a mi hazaink. Egyébként a fagyijuk egyáltalán nem olyan mint a mienk. Kecsketejből készül és valami virág kivonatát rakják bele, amitől kissé nyúlóssá válik. Mindenképpen érdemes kipróbálni. Szerintem érdemesebb félpanziós, de talán a legjobb a csak reggelizős vagy a teljesen önellátó nyaralás. Akkor jobban odafigyel az ember és ki tud próbálni több helyi specialitást is. Itt pedig egy videó a fagyi vásárlásról, ahol az eladó természetesen egy-két szót magyarul is tudott.

Secima, macicsalad.freeblog.hu